söndag 1 november 2009

Söndag

Ja, då har även denna helg snurrat förbi!

I fredags var tjejerna med mig på jobbet de fyra timmarna jag jobbade. Sedan tog vi bussen hem till Anna och hennes familj där vi fick en av tjejernas favvomaträtter fläskpannkaka med sylt. Som sågs på bilden nedan skulle storkusinerna hjälpa till att klä på Selma body, strumpbyxor och klänning innan de skulle följa med oss hem till Habo. INTE lika smidigt som med dockorna som ligger stilla när man klär på dem. Och som man kan vrida och vända uppochner på om det behövs ;-)
När vi kom hem fixade vi helloweenutstyrslarna till bus-eller-godissugna tjejer. Selma hade inte vett att bli rädd, men vi andra blev såklart skräckslagna ;-)
På kvällen käkade vi tacos och kollade idol. Alla utan Saga som gav sig vid 19.30. Hon och jag gick och mös en stund i min säng tills hon somnade och jag gick ner och fortsatte umgås.
Nattugglan Julia tittade som vanligt klart på idol och somnade först vid 21.30 när gästerna farit hem.

Igår hade vi en lugn förmiddag och fixade lite i vardagsrummet som börjar ta form nu. Lite småfix som kabelkanaler, gardinfästen och lite måleri blev det. Inte klart än, men det börjar närma sig!
När det mörknat blev det äntligen dags att maskera sig, plocka med sig små påsarna och gå ut för att skrämma grannarna. Första stoppet blev såklart farmor och farfar där vi också blev bjudna på mat innan vi spökade vidare. De fyra närmsta grannarna gick vi till innan vi gick hem och smaskade godis med lite avbrott för att bjuda andra små spöken och monster på godis. En lyckad kväll som slutade strax innan åtta i små barnsängar så att mamman kunde titta på körslaget ifred. Pappan var på hockey hela eftermiddagen och kvällen och kom hem runt klockan nio lite lagon rund under fötterna ;-)

Idag lämnade vi barnen med farmor en stund och for in till IKEA för att handla fåtöljer till vardagsrummet. Det blev rottingfåtöljen Karlskrona med tillhörande nackstöd och varsin ljus pläd. Nu ska vi bara hitta det perfekta lilla bordet att ha emellan fåtöljerna och ställa lilla vinglaset på!

Inga kommentarer: