onsdag 18 november 2009

Nysprutade!

Igår när vi kom till vårdcentralen klockan 18.30 var det massor med folk i kö. Vi mötte våra gamla grannar som gett upp efter att ha väntat i en timme och knappt kommit mer än halvvägs. Vi valde att vända och åka hem eftersom barnen haft en 10-timmarsdag på förskolan och kom direkt från simskolan. Dessutom var vi vrålhungriga allihop. Därför åkte vi och köpte pizza istället och stack hem och åt.

Idag när vi kom dit strax innan halv sex var det jättelugnt. Det tog bara en halvtimme allt som allt! När vi kom in till läkaren var Hasse först ut att ta sprutan. Barnen tittade på och fick panik. Saga gömde sig bakom en rullvagn och gallskrek. Jag tog min spruta snabbt och så tog vi tag i barnen. Julia var först ut och skrek som en stucken gris att hon minsann "vill ha den sjukdomen" bara hon slapp sprutan! Det roliga var att hon slutade skrika i samma ögonblick som hon fick sticket. Hon insåg väl att det inte var så farligt :-) Efteråt hade hon fullt upp att välja klistermärke och skratta åt att det inte gjorde så ont!
Saga var samma visa, tvångshållning och gallskrik men tyst direkt när hon fick sticket!

Nu har de somnat gott och verkar inte ha ont än. Själv har jag lite ont i överarmen men ingen större fara. Hoppas det förblir så! Hasse känner inget alls.

Julia visar upp plåster och liten belöning som fanns i mammas väska.

Saga fick givetvis oxå både fint plåster och godis!

3 kommentarer:

Anna sa...

modiga sötnosar! hoppas lilla selma ska kunna få oxå...

Mormor sa...

Tuffa tjejer tycker jag

Ingela sa...

mmm lite ont gjorde det faktiskt,, varför får vi inte se mor o fars plåster för.. o bara överkropppar hehehe