söndag 9 augusti 2009

Nästan 200 mil blev det i helgen!

Lite knäppa är vi allt som drar till Umeå bara en vecka efter att vi kommit hem från Gällivare, men är det noliamässan så är det!
Vi har tittat på allt från traktorer till hantverk typ. Allt finns på Nolia =)
Natten till idag tillbringade vi på Salusands havsbad och igårkväll badade vi i havet. Rejäla vågor var det, så man hade inga problem att doppa sig ;-)
Idag har vi såklart mest åkt bil, men vi hann med ett dopp i en riktigt varm sjö i Fagersta innan vi åkte vidare.

Barnen har varit på Astrid Lindgrens värld med sin mormor och morfar igår vilket var väldigt uppskattat! Bilder kommer när jag fått några skickade till mig.

Imorgon är det dags för förskolestart efter 6 veckors frånvaro därifrån. Tjejerna ska ju börja på varsin avdelning nu och det har vi pratat mycket om. Fram till nu har det varit helt lugnt och okej, men nu ikväll har Julia varit jätteledsen. Främst är det nog för att hon ska gå kvar på sin gamla avdelning och Saga får gå över till en ny, i hennes tycke, roligare avdelning men jag tror hon kommer sakna Saga också. Saga försöker trösta med att hon ska komma och leka med Julia "om hon inte får vara med i nån lek" och klappar på henne.
Nu har Saga somnat och jag har legat hos Julia en lång stund och vi har pratat och pratat. Om alla figurer de träffat i Astrid Lindgrens värld för att avleda henne lite, men också om hur det kommer bli på förskolan imorgon och i fortsättningen. Att hon kommer att få leka på den stora gården nu eftersom det kommer en massa nya små barn som ska vara på den lilla gården och om att hon också kommer att få vara i "Kärnan" (förskolans gemensamma lokaler mellan avdelningarna) och leka även om hon går kvar på sin gamla avdelning. I hennes värld tillhör Kärnan nämligen avdelningen Saga ska gå på och det gör det hela så mycket värre...

Nu ligger hon och pratar med Saga (som har somnat för länge sedan) och säger att Saga inte får gå på sin nya avdelning, hon måste stanna hos henne. Min lilla gumma, det är inte lätt att vara liten!

1 kommentar:

MosterAnna sa...

Man får allt en liten tår i ögat när man tänker sig lilla Julia ensam på sin avdelning...hoppas hon fick vara med och leka!