torsdag 30 april 2009

Glad valborg!


Eller vad säger man? Vi är iallafall på valborgsfirande i musikparken tillsammans med Anna och Stefan. Snart ska vi hem och äta jordgubbar och glass!

måndag 27 april 2009

Rapport från stugan


Idag fanns det bilder från Hasses kusin i mailboxen. En liten rapport som visar att stugan står kvar och är redo för fortsatt byggande i sommar!

söndag 26 april 2009

Vilken helg vi haft!

Det har ju varit helt underbart och vi har hunnit med massor av kul!

Igår var det avslutning på tjejernas dansskola och det med en rejäl uppvisning! Alla funkykidz-grupper från Habo och Jönköping samlades för en gemensam show i Per Brahe-gymnasiets aula och det var fullsatt! Ca 500 personer trängdes för att se ungarna dansa. Det var barn i åldrarna 4-12 år och de stora tjejerna var riktigt duktiga! Hoppas de vill fortsätta nästa termin också, kul om de blir duktiga på att dansa till skillnad från sin mamma och pappa! ;-)

Busiga pirattjejer som inte kan låta bli att göra grimaser så fort kameran kommer fram!

Alla barnen sitter på scenen och väntar på att publiken ska sätta sig ner.


Sjörövarfabbe farfars far, var minsann en sjusärdeles karl!

Pappan har hämtat sina tjejer framme på scenen där alla dansare fick varsin ros


Resten av helgen har dessa redskap varit mina bästa vänner och värsta fiender så fort jag fått tillfälle! Förra helgen också för den delen... Vi har ju ett så kallat trädgårdsland som de senaste åren varit övervuxet med midjehögt ogräs, men nu ska det bort! Planen är att så igen hälften med gräs och ha den andra hälften som trädgårdsland. Jag har flyttat ut rabarberna från bredvid granhäcken (som också ska bort) och så ska det bli vinbärsbuske och jordgubbar där också.
Fyra sånahär korgar har jag fyllt med ogräs med tillhörande rötter och ännu är det inte klart...

Men sådär jättemycket är det inte kvar nu!

Såhär såg allt ut för någon vecka sedan!

torsdag 23 april 2009

Hemma med Julia idag...

Hon klagade över ont i magen imorse och ville inte gå till förskolan.
Jag kände mig lite osäker men vill inte nonchalera henne när hon säger att hon har ont, så det slutade med att Saga gick till fsk och jag och Julia stannade hemma. Nog för att hon har ätit sämre än vanligt idag, men hon har varit pigg och glad och röjde runt med Saga i trädgården nu i eftermiddag så det blir jobb och förskola som vanligt imorgon.
För övrigt verkar det bli en underbar helg så vi ska väl jobba vidare i trädgården mellan dansuppvisningar och barnkalas. Hur mycket ogräs och rötter kan det finnas i ett stackars bortglömt trädgårdsland egentligen? Men en glad nyhet från rensandet i eftermiddags är iallafall att mina rabarber dykt upp ur jorden igen, jag som trott att de var försvunna =)

Avslutar med en underbar film på en lite småläskig katt! =D

måndag 20 april 2009

Knäppa unge! ;-)

Idag har jag bokat tid för att tjejerna ska få hepatit b-vaccination. Sjuksköterskan jag pratade med undrade om de var rädda för sprutor och jag svarade att det är nog ingen fara om man bara förbereder dem på det lite i förväg.
Sagt och gjort, när vi kom hem från förskolan nämnde jag för dem att de ska få spruta nästa vecka (30/4) och de blir eld och lågor! De ska berätta för alla på fsk direkt imorgon och verkligen längtar :-o
Nu ikväll var Saga så glad för att vi ska ta spruta imorgon och bröt ihop totalt när hon förstod att det var så många dagar kvar: "Men det är så lääääänge!" och jättetårarna rullande ner för kinderna! :-D Precis samma reaktion som när det var en vecka kvar till påsk och hon ville måla påskägg! Jag tror denna vaccination kommer gå bra... :-D

fredag 17 april 2009

Fredagkväll...

Slutade underbart tidigt idag, hämtade barnen på förskolan innan två och susade hem på cykeln med sjungande barn bakom mig. Ja, det är faktiskt sant!

Väl hemma fixade jag lite i trädgården medan barnen lekte och gick sen in och lagade mat. Tyvärr tog maten liiite för lång tid och båda somnade i soffan. Vi har varit uppe sedan 5.15 idag, så det var väl inte så överraskande... Julia hann sova alldeles för länge och har varit pigg som en mört här ikväll.
20.30 bestämde Saga att Talang var alldeles för långt och somnade i soffan. Julia däremot bestämde att Talang var alldeles för ointressant och hjälpte mig att sortera tvätt istället. Min lilla hjälpreda :-)
21.30 läste jag godnattsaga med Julia i hennes säng och 21.40 sov hon som en stock!

Hittade ett klipp som bevisar att Britain´s got talent är sååå mycket roligare än Talang 2009!

Natti natti, imorgon blir det trädgårdsarbete, ett besök hos farmor och farfar och födelsedagsfika i Norrahammar!

onsdag 15 april 2009

En chansning...


Som tur är så gick den hem! Nu har tjejerna klarat av sin första längre cykeltur och det gick över förväntan. Inget gnäll, bara glada cyklister!

tisdag 14 april 2009

Ibland tar det lite längre tid hem!


Tur att det är en angenäm anledning!

Till skillnad från i vintras...

söndag 12 april 2009

Semesterkänslor!


Idag har vi varit på utflykt till Hornborgasjön och tittat på de "få" kvarvarande tranorna innan de reser vidare norrut. Trist väder hemma men alla överdragskläder skalades bort vid ankomst. En riktig kanondag fick vi och visst känns det som semester när man stannar bredvid vägen och äter snabbmat i bakluckan!

lördag 11 april 2009

Glad Påsk!

Glad påsk från oss i Habo!

onsdag 8 april 2009

Kvällstrassel

Kanske är det tidsomställningen som spökar, kanske inte men kvällarna är inte som de ska nu!

För några dagar sedan flyttade de sängarna ännu närmare varandra modell dubbelsäng. Saga ville sova nära Julia "för jag älskar ju henne"! Gullunge!
Första kvällen gick det jättebra, men sen har det gått utför så att säga. Skratt och bus blir till skrik och bråk och vidare till gallskrik. En unge bestämmer att hon inte vill sova nära längre och den andra bryter ihop. Olika roller varje kväll. Jag vet inte vad vi ska göra åt det, de senaste kvällarna har det tagit en timme innan de somnar och det gör att Julia är såå trött på morgonen när hon ska upp. Hoppas på bättring...


söndag 5 april 2009

800 spänn!


Ja, 800 kronor kostar det att göra studsmattan till en säkrare plats men det kan det väl vara värt om ingen far ner i backen och bryter armar och ben! Vi är nyss hemkomna från dansskolan men barnen har ju alltid lite extra energi att göra sig av med!:)

fredag 3 april 2009

Pysselkväll!


Efter att ha letat och letat på alla möjliga hemsidor hittade jag de perfekta mössorna åt tjejerna men tyvärr fanns de inte i rätt storlek... Jag började leka med tanken att sy själv ivrigt påhejad av syrran som syr och "boar" för fullt åt kommande bebisen och efter supersnabb tygleverans från tygpyssling är de faktiskt redan klara! 







Fy vad det stinker!

Ibland är det inte kul att ha en bondgård några hundra meter bort... Man kan knappt sticka näsan utanför dörren här för det stinker! Allvarligt talat, jag kräks om jag går ut! Och det är inte vanlig koskit, det liktar ju godis jämfört med detta! Nej, här luktar det ammoniak sååå starkt, det är väl en härlig blandning av piss och skit de spridit ut! Det är ju inte bara idag heller, det började i onsdags kväll och är lika illa fortfarande...

Solen skiner, men vi sitter inne...

torsdag 2 april 2009

Fler vårtecken!

Ja, studsmattan har kommit fram från garaget, det är väl ett vårtecken om något!? Tjejerna var så duktiga och hjälpte till att hålla så vi kunde montera ihop ställningen, men när drygt hälften av fjädrarna var ditsatta var det stopp och vi fick vänta tills pappan kom hem och hjälpte till med de sista. Sen var det två lyckliga tjejer som studsade för glatta livet! 



Är det såhär strumporna ska se ut nu?

Julia flyger högt



Skutt-Saga








onsdag 1 april 2009

Är det vår eller är det vååååår!?!?

Behöver jag ens skriva något...?


Jag lever som jag lär...

Saga är fortfarande rejält förkyld och hostig. Igårkväll hostade hon massor innan vi gick och lade oss, sedan var det lugnt hela natten för att sätta igång klockan sex igen. Då hostade hon så hon väckte Julia, så här har vi varit uppe sedan strax efter sex. Blir nog lite middagsvila efter lunch här om vi ska orka med eftermiddagen också!

Och eftersom jag lever som jag lär så kommer vi nog vara hemma åtminstone en dag till för att hon ska få återhämta sig. Vet ju hur jobbigt det kan vara för barnen att orka med en hel dag på förskolan när de inte är pigga...

Måste ju berömma Saga lite också! Gav henne Lepheton mot hostan. Det är väl inte den godaste hostmedicinen som tillverkats, men hon svalde alltihop även om hon konstaterat att den var äcklig. Det märks att de är stora nu, tidigare hade hon vägrat!