lördag 30 augusti 2008

Kolmården idag!


Och vilken härlig dag vi har! Massa djur har vi sett och nu ska vi se delfinföreställningen!

torsdag 28 augusti 2008

Vad drömmer du om sötnos?

Undrar vart hon ska springa... =)

onsdag 27 augusti 2008

Gigantisk spindel! ...eller?


Kolla in jättespindeln jag lyckades fotografera på väg hem från jobbets kick off igår kväll. Man ser ju hur stor den är där den klättrar på busskylten!

tisdag 26 augusti 2008

Är det dags nu?


Nog för att det börjat bli kallare och det har regnat varje dag, men idag syns bevis på att nästa årstid är på ingång. Jag är väl knäpp, men det känns rätt skönt!

lördag 23 augusti 2008

Tyck synd om Saga!!!

Japp, idag var det Sagas tur att råka ut för de små äcklen!

Vi har varit en sväng på Slättendagen idag när Hasse jobbade. Det var väl inte så mycket att se där... Lite lotteri, en hoppborg som inte fegisarna vågade hoppa i, "där finns ju andra barn!" och några ställen där man kunde kasta prick. Barnen frågade hela tiden efter ponnyhästarna som jag lovat skulle finnas där, men vi såg inga så vi gick och köpte glass istället. Vi hann inte mer än öppna glassarna innan Saga gned sig i pannan och klagade över att en mygga bitit henne. Jag såg en röd prick i pannan på henne, men hon grät inte ens så jag trodde inte det var en geting. När vi ätit upp glassarna såg vi äntligen hästarna! Barnen blev lite besvikna över att det inte var några ponnyhästar... Jag kopplade inte direkt, men insåg sen att de sett my little pony-hästar framför sig. Gullungar!
Efter lite funderande bestämde de att de vill rida, Saga hoppade upp först. Hon tyckte det var lite läskigt men var nog nöjd att hon vågade iallafall. När det var Julias tur ville hon inte rida så vi gick och kikade lite istället. Då såg jag två sjukvårdare och passade på att be dem titta på Sagas panna och jodå, de trodde det var ett getingstick! Jag är lite imponerad över hur tålig hon är, hon grät inte ens! Jag tyckte det gjorde skitont!

torsdag 21 augusti 2008

Tyck synd om mig!!!

Jag har fått mitt livs första getingstick och AJ så ont det gjorde! Jag tog ut min jacka ur bagaget på bilen och hängde den över armen för att kunna lyfta ut vagnen. Då stack den jä*eln! Den måste ha suttit i ett veck på jackan, för jag såg den aldrig innan den stack. Jag tror gadden sitter kvar, för jag fick inte ut den direkt och nu har det svullnat upp runt omkring så nu får jag definitivt inte ut den...
Men allt löser sig med lite salubrin som farfar säger!

måndag 18 augusti 2008

Gissa var vi har varit!


Hoppade just in i bilen och styr nu hemåt nästan 2000:- fattigare. Det blev inte så mycket kläder, men jag fick tag på det jag var ute efter i första hand, fleecefordrade regnställ, så jag är nöjd! Barnen fick även mjukisbyxor, t-shirtar och ett gäng strumpor. Jag fick mjukisbyxor, t-shirts och en snygg väska. Me love Ullared!

tisdag 12 augusti 2008

Igårkväll gick han i mål!

Förra året tog det 66 timmar, i år 50,5 så det vart ju en rejäl förbättring! Två små blåsor hade han fått men inte ett enda skavsår vilket ju var jätteskönt! De hade tydligen haft rätt kasst väder men verkade vara vid gott mod iallafall. Imorgon eftermiddag går tåget hem, då har de en sovkupé så de kan (förhoppningsvis) sova gott hela natten innan de kommer hem. Ska bli jätteskönt att få hem honom igen!

För övrigt verkar Julia vara på väg att bli sjuk... Hon har klagat över ont i huvudet, men sade att det gick över när hon ätit en stor portion pasta och köttfärssås. Sen när de tittade på barnprogram kändes hon varm, och enligt panntermometern hade hon nästan 38 grader, vilket brukar betyda ca 38,5 eftersom den inte är helt exakt... Vi får se hur natten blir, men det lutar ju åt en hemmadag imorgon.

/M

söndag 10 augusti 2008

Då har man varit gräsänka ett par dagar


Ja, jag och tjejerna har bott ensamma i tre nätter nu. Fyra till, sen är pappan hemma hos oss igen. Han är just nu i Norrland och fjällvandrar för fullt och jag hoppas såå att hans fötter håller så inte de sista milen blir en total plåga för honom! Såhär såg de ut efter förra åters vandring:

Det ser inte sådär jätteskönt ut va!?!?

I torsdags och i fredags hade jag barnen med mig till jobbet eftersom vi hade det så lugnt där. I onsdags kväll hade jag fullt upp med att övertala Saga att hon också skulle följa med, hon ville hellre gå till sin förskola hävdade hon. Orsaken? Jo, vi har två stycken spindelmannendräkter på mitt jobb som barnen (framför allt killarna) gillar att klä ut sig i. Saga är totalt vettskrämd för dessa dräkter och gömmer sig skrikande under bordet när någon klär ut sig. För att hon skulle vilja följa med fick jag lova att gömma båda dräkterna inne i förrådet. Högst upp skulle de vara, sen skulle vi låsa dörren och helst kasta bort nyckeln också.
Iallafall så följde de med och hade jättekul i två dagar! De hade lite problem med att jag var "fröken" åt de andra barnen och hjälpte dem också. "Men egentligen är du ju våran mamma" lät det ifrån dem. När vi stängde dörren till förskolan och skulle gå till bussen sa Saga: "Nu är du iallafall bara våran mamma!"

Helgen annars...? Ja, igår så var syrran här på kvällen och vi slappade och kollade på film. Sådär kul, men hade sina stunder =)

Idag var vi i Barnarp hos mamsen och pappsen och åt middag. Barnen lekte och lekte hela tiden! Det är ju ingen som tror på att de bråkar hemma när de uppför sig så bra borta hos andra! =)

Jaha, imorgon är det arbetsdag igen! Jag börjar nu på riktigt på min nya avdelning, det ska bli spännande!

/M

tisdag 5 augusti 2008

Då var man tillbaks på jobbet igen!

Och det känns riktigt bra! Det har blivit en riktig mjukstart med 4-5 barn och 6 vuxna på jobbet. Lite segt blir det när det är så få barn, men man kan behöva lite inskolning som vuxen också ;-)

För barnen har det gått bra att börja på förskolan igen efter semestern. Igår var det lite jobbigt för Julia eftersom ingen av deras ordinarie fröknar var där, men det hade gett med sig fort och de hade haft så roligt resten av dagen. Det roliga var att Saga gick och klappade på henne då och då tills hon blev glad igen. Känns skönt att de månar om varandra!

Idag ringde de från förskolan strax innan lunch och berättade att Saga ramlat på en pall (INTE avsedd för lek och det vet hon om!) och slagit i hakan. De tyckte inte det var så farligt jack i hakan, men ville ändå tala om det så jag skulle kunna avgöra om vi skulle åka till vårdcentralen med henne. Jag ringde och de ville att vi skulle komma in. Hon fick såret igenklistrat och omplåstrat och nu är hon så söt så ;-)

Ett Bamsebokmärke fick hon för att hon var duktig. Om jag får gissa så kommer det vara försvunnet innan kvällen! Vår lilla slarvmaja...

lördag 2 augusti 2008

Många mil kvar...


Ja, denna utsikten lär vi ha några timmar framöver nu! Ankomst Habo 05.02 enligt gps:en. Vi stannade i Pite havsbad och åt lite korv och småpratade lite med Janne "Loffe" Carlsson innan vi köpte lördagsgodis och hoppade in i bilen och nu sitter vi här några timmar till!

Vilopaus


Det är jobbigt att gå och gå på Nolia, barnen passar på att ta en paus i telias monter.

fredag 1 augusti 2008

Framme på hotell Nordkalotten


Nu är vi framme på vårt hotell och barnen blev överlyckliga när vi hittade ett lekrum en liten bit från vårt rum. Det är ganska livat på hotellet eftersom det är luleåkalaset men det lugnar nog ner sig när ungdomarna drar ner på stan. Vad gammal jag känner mig nu, haha! Vi lär väl inte behöva trängas med dem till frukosten imorgon iallafall! /M

På väg hemåt!


Första passet blev inte så långt, vi stannade redan i Porjus och lekte i "kraftbyggarland" där man kan testa hur vattenkraft blir till elektricitet. Julia gillade att slå på vattnet och dra igång turbinen för att få lampan att lysa. Skönt att bara åka till Luleå idag, men det blir lite att åka imorgon...