lördag 26 juni 2010

Skyddsängel

Ikväll var Saga ovanligt ledsen och orolig över att sova ensam i sitt rum. Det går lite upp och ner det där och ikväll var hon extra övertrött och upprörd min lilla gumma... Jag gav mig in i förrådet och rotade lite bland oanvända julsaker och hittade vad jag sökte. Två små änglar i glas och guld. Sagas skyddsängel döptes till Lisa och hänger nu vid sängens huvudända och skyddar henne från monster under sängen och elaka drömmar!


Julias ängel hänger vid hennes säng och heter Selma :-)


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 23 juni 2010

Larver!

Nu är äggen kläckta och vi har ett gäng nya larver. De är bara lite drygt en mm. långa och nu ska de matas med nässlor så de blir stora och feta! Undrar hur många generationer man kan föda upp...


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 18 juni 2010

Host, host!

Ja, senaste veckan har gått i hostans tecken här. I måndags var båda barnen på förskolan som vanligt men sedan dess har Julia varit hemma med krupp-hosta och väsande andning a´la Darth Vader. Saga har valt att vara på förskolan 9-14 tisdag-torsdag så då har det varit lugnt och skönt här. Eftersom Julia har hostat mycket och även haft ont i halsen så har hon inte ätit mycket och inte heller haft så mycket ork. Vi har därför varvat soliga trädäcket med tv-tittande i soffan mest hela dagarna. När vi varit ute har jag kunnat bänka mig i solstolen och tittat på när sjuklingen tränat på diverse konster med hopprep och rockring. Tills hon blivit trött och vi lagt oss i soffan en stund igen. Ganska behagligt ;-)



Något jag är lite besviken över är att jag missade den stora händelsen på jobbet idag och igår. Våra fjärilar har nämligen lagt ägg! Vi lyckades föda upp en andra generation! Ska bli spännande att se hur många larver det blir!

Alla turkosa prickar är ägg!




måndag 14 juni 2010

Helgen som gått

Alejandro har ju varit här och klagat på dålig uppdatering så nu kommer det lite om vad vi gjort i helgen!



Lördagens utflykt gick till Ullared för lite shopping. Jag hittade lite kläder till mig, lite kläder till barnen och lite blandat smått och gott. Det viktigaste att hitta var jackor till barnen och tack och lov blev de nöjda med de jag hittade!


På söndagen åkte vi till Linköping för att gratulera storkusin Oskar som snart fyller år och för att gå på flyguppvisning. Det blev en lång dag med långa promenader mellan parkeringen på en åker och flygfältet men barnen gick utan gnäll. Jag var riktigt imponerad!


Solen tittade fram då och då, linnen från Ullared :-)

Häftigast av uppvisningarna var iallafall franska Breitling jet team!

måndag 7 juni 2010

"Kan du hålla mig lite i handen när jag balanserar?"

Ibland är det bra att ha en syster!


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 4 juni 2010

Utvärderingsdag

Får väl förtydliga lite, vi tog



till hotell Björkhaga för utvärderingsdag och femkamp. Vi har skjutit pilbåge och salongsgevär, haft samarbetsövningar och snickrat en ful fågelholk.


Men det roligaste av allt var iallafall att köra fyrhjuling, kan hända att jag får köra lite i sommar!

Posted using BlogPress from
my iPhone

Nu är vi i Mullsjö!

Utsikten från mitt rum som jag kommer sova gott i inatt!





Min lilla säng och min lilla tv!



Nu ska vi gå och äta lunch, sen väntar femkamp!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Nu lämnar vi våra husdjur över helgen!

Precis som förra året har vi på mitt jobb köpt fjärilslarver från www.hos.se och nu har vi fyra söta tistelfjärilar att ta hand om. Nu ska de vara ensamma över helgen och vi har plockat vackra blommor för att skämma bort dem med! Det är lite att stå i när man har husdjur ;-)






- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 3 juni 2010

Nej, det är inte kväll!

Inte lätt att få barnen i säng när det är såhär soligt och vackert ute!


- Posted using BlogPress from my iPhone