söndag 30 augusti 2009

Konditortjejer!

Nu är det väl på tiden med ett litet bildinlägg här, tycker det var ett tag sedan!

Igår hade vi lite tråkigt hemma och tjejerna var uttråkade så vi bestämde att vi skulle baka lite. Saga har gått omkring med en bild från ett Hello Kitty-memory på en cupcake (typ) med glasyr och en jurdgubbe ovanpå och ville baka det. Så vi gjorde ett försök.
Det blev vanliga muffins med lite (fanns tyvärr bara pyttelite florsocker i burken) rosa glasyr och så fick de dekorera med olika sorters strössel. Medan de väntade på att muffinsen skulle svalna så de kunde dekorera sprang de över till farmor och farfar och bjöd in dem på fika.




fredag 28 augusti 2009

Ikväll har barnen lärt sig något nytt!

Saga har länge frågat mycket och pratat om hur barn egentligen blir till och var man finns innan man föds. Idag när jag började röja i förrådet så råkade jag hitta boken "Ett barn blir till" så den har vi läst nu ikväll. Jag hoppade över lite (typ hela historien om spermien och ägget) för att slippa gå in för mycket på djupet men vi tittade väldigt noga på alla bilder och jag förklarade så enkelt och pedagogiskt jag kunde.
Så småningom kom vi ju till förlossningsdelen med sina ganska detaljerade bilder och följande dialog utspelar sig:

Jag: -Och där kommer bebisen ut, ser ni varifrån den kommer? (Lika bra att löpa linan ut liksom)
Barnen: -Njae...?
Jag: -Men titta på bilden, var kommer den ut?
Saga: -I armen? (Bilden är ju inte så tydlig om man inte vet...)
Jag: -Nej, inte riktigt...
Julia: -Ssss (Sitter och viskar lite)
Jag: -Vad sa du?
Julia: -Snippan??? (Med mycket misstroget ansiktsuttruck)
Jag: -Ja, just det!
Saga: -Va!?!? Men det gjorde väl inte vi?
Jag: -Jodå, det gjorde ni!
Julia: -Samtidigt???
Jag: -Nej, en i taget. Saga först, sen Julia
Saga: -Men gjorde det ont?
Jag: -Ja, de gjorde det ju, men jag fick ju en fin belöning! Vet ni vad?
Julia: -Oss!

*Liten tår i ögat*

Julia har efter det läst sin nya favoritbok en gång till och tittat noga på förlossningsbilderna som är väldigt intressanta :-)

För övrigt så är Julia fortfarande vaken och Saga har nyss gått och lagt sig. Jag hade lovat att de skulle få vara vakna så länge de ville idag och 21.45 ungefär så bad Saga om att få gå och lägga sig! Julia däremot... Det blir väl hon som får stoppa om sin mamma och pappa snart för hon går inte och lägger sig frivilligt!

torsdag 27 augusti 2009

Då var det torsdag...

och resten av morgnarna (skriver man så, Anna? ;-) denna veckan har varit precis lika lugna och sköna som den där allra första lugna morgonen på evigheters evigheter. Det var väl någon gång i oktober förra året som Hasse jobbade tvåskift senast...
Fast han har bara jobbat två kvällar, sen blev han sjuk och har varit hemma med grym huvudvärk, stackaren. Den verkar ha gett med sig nu som tur är så vi kanske får lite gjort i helgen trots allt.

Planen är att tömma vårt väldigt fulla (av skräp mest) förråd på övervåningen och få lite ordning där. Hasse har köpt en ny värstingskruvdragare som måste ha någonstans att bo nu ;-)
Förhoppningsvis så kommer vi iväg till IKEA imorgon en sväng och handlar en massa förvaringslådor så vi får riktigt snyggt och prydligt i förrådet.
Har också en gammal byrå där som barnen ska få och ha sina kläder i. Deras lilla byrå börjar bli överfull nu! Kanske inte för att de har så mycket mer kläder än förut, men de blir ju större och större!

måndag 24 augusti 2009

Vilken underbar morgon!

Gå upp alldeles själv och smyga så att man inte väcker barnen...
Duscha alldeles själv och smyga så att man inte väcker barnen...
Äta en frukostmacka alldeles själv och smyga så att man inte väcker barnen...
Sminka sig och fixa håret alldeles själv och smyga så att man inte väcker barnen...
Smyga ut genom dörren och gå till bussen utan att behöva lämna barnen på förskolan...

Det är min melodi!

Och det bästa av allt är att det är så varannan vecka igen från och med nu!

torsdag 20 augusti 2009

Utflykt

Idag när vi hämtat tjejerna på förskolan vid 14.30 så stack vi hem, åt korv med bröd, och gav oss ut på en liten utflykt. Vi åkte först till Hjo för att titta lite på Hem och hobby. Jag var ute efter lite tyg att sy ett par klänningar av, men hittade inget som föll tjejerna eller mig i smaken riktigt. Förutom de glittriga discotygerna, men de lyckades jag undvika att köpa även om tjejerna nog gärna skulle vilja ha varsin kjol som glittrar som en discokula :-)

När vi varit i Hjo skulle Hasse leta reda på nån liten affär i Karlsborg som sålde verktyg så vi tog en tur dit också. Det blev ingen skruvdragare, men väl lite glass vid kanalen!




tisdag 18 augusti 2009

Okej, tisdag är nu officiellt den värsta dagen!

5.20-Försöka väcka barn
5.30-Försöka få på barn kläder och i med lite frukost
5.30-Bråka med Saga om vilka kläder hon ska ha på sig
6.00-Försöka få på barn ytterkläder, ut med cyklar ur garaget och samtidigt se till att hunden går ut och kissar
6.05 SENAST-Cykla iväg till förskolan

Idag lyckades jag väcka barnen, få ner dem till soffan och få på Julia lite kläder. Kommer efter i schemat när Saga vägrar jeans och hellre vill ha strumpbyxor och tunika för jeans är inte FINT!!! Bråkar en stund, men låter henne få sin vilja igenom, hon får väl skylla sig själv om hon fryser...

En tredjedel av vägen kommer vi innan det tar tvärstopp! Saga fryser, vill inte cykla och inte ens gå en millimeter! Ungefär 1,5 kilometer går jag 10 meter med Sagas cykel i ena handen och min i den ena, parkerar cyklarna och går tillbaka och släpar skrikande Saga. Går 10 meter med Sagas cykel i ena handen och min i den ena, parkerar cyklarna och går tillbaka och släpar skrikande Saga. Går 10 meter med Sagas cykel i ena handen och min i den ena, parkerar cyklarna och går tillbaka och släpar skrikande Saga. Om och om igen, hela vägen till förskolan.
Tre minuter innan tåget ska gå så anländer vi till förskolan så till råga på allt så måste jag ringa jobbet och säga att jag blir sen... Som tur är så har ilskan runnit av Saga då så vi kan bli kompisar igen och säga hejdå ganska fort och jag hinner med bussen istället, kommer "bara" en halvtimme för sent...
Ser inte fram emot fredag då det kommer vara samma visa när jag börjar tidigt igen...

Någon som har en billig bil att sälja till mig? Jag vill inte ens tänka på hösten då vi ska GÅ 2km varje morgon i kyla och mörker! 'confused

Nu till något roligare!
Det första jag fått höra när jag hämtat Julia både igår och idag har varit att dagen har varit jättebra och hon har varit så glad. Med hennes egna ord: "Jag har inte gråt något alls idag!"
Det känns så skönt!

söndag 16 augusti 2009

Ord och inga visor...

Saga: -Om du vill att jag ska äta mat MÅSTE det vara pannkakor annars flyttar jag till ett annat land! Då flyttar jag till Norge!

lördag 15 augusti 2009

Den går ju inte direkt in i tvättmaskinen...


...och inte i tumlaren heller för den delen! Vi får väl se hur gott jag sover inatt utan bäddmadrass! Jag kanske hamnar i gästsängen...
Saga har varit superförkyld inatt, hostat och harklat och sovit jättedåligt så hon fick komma in och sova mellan oss. Jag tänkte tanken med plastad frotté men strax efter midnatt är man inte så pigg och hon har ju faktiskt inte kissat ner sig sen långt innan semestern... 2:32 inatt var jag uppe och bytte alla hennes och mina sovkläder samt båda täckena och lade handdukar och plastad frotté (bättre sent än aldrig?) i sängen för att vi skulle kunna sova klart.
5:20 åkte Hasse iväg till Falkenberg över helgen med jobbet och eftersom Saga låg mellan oss så vaknade hon såklart. Sen har hon väl inte sovit sådär jättemycket mer sen dess, men vi låg och småslumrade fram till 7 då hon fick slå på tv:n och se på barnprogram. 7:45 släpade hon upp mig och jag satte igång och sanera efter natten. Det är inte jättelätt att tvätta en tjock 180x200cm-madrass kan jag säga!

Och vi som skulle åka till badhuset idag... Och till Anna, Stefan och Selma... Badhuset blir det garanterat inte eftersom hon var så hostig inatt och jag tvivlar på att Anna och Stefan vill ha en hostig bebis, så det blir nog en hemmadag idag.
Jag har lovat barnen att vi ska åka till godisfabriken och köpa lördagsgodis och att de ska få en ny film så vi kan leka lite bio här hemma när de inte får åka och bada! Det verkar som det duger iallafall. Saga fick ju veta redan inatt att vi inte kan åka när hon hostar så. Julia vart lite sur, men hon verkar acceptera det också. Hon verkade mest besviken över att vi inte skulle åka till Selma :-)

torsdag 13 augusti 2009

SNC00027


Testar att blogga från nya mobilen. Julia hjälper mig att testa en fotofunktion som gör att kameran känner av när fotomodellen ler och själv knäpper fotot. Kul funktion!

Posted by ShoZu

Bakslag...

Idag var ingen bra morgon. När det var dags att ta på skor och jacka bröt Julia ihop totalt och snyftade och snörvlade att hon inte ville gå till dagis. Hon ville inte ta på sig kläder och absolut inte cykla till förskolan. Jag var beredd att ta henne utan ytterkläder i barnvagnen (som vi inte använt sen i mars eller ännu tidigare) men hon lugnade ner sig och skulle cykla iallafall. Vi kom halvvägs innan hon bröt ihop igen... Hon vill inte gå för att det är mycket roligare på Sagas avdelning och så tråkigt på hennes. På ett sätt kan jag förstå henne. De har gått där i 2 år och i deras ålder brukar man ju gå vidare från småbarnsavdelningen till de stora. Så har det ju inte blivit här eftersom avdelningen har förändrats från småbarn till stora och våra barn och hela -05-gänget hamnade i glappet så att säga...
Iallafall lugnade hon sig när hon fick följa med Saga in på hennes avdelning och vara där när de andra barnen åt frukost. Vi hade ätit innan cykelturen.
Personalen på Julias avdelning tyckte det var bra att hon var inne hos Saga på morgonen om det gör det lättare för henne.
Nu ikväll har det krupit fram att det inte bara är avdelningen utan att hon faktiskt saknar Saga också... Det kan man inte tro när de bara bråkar här hemma!
Saga hinner väl inte sakna Julia med allt nytt på sin avdelning ;-)

Jag är rädd att det blir samma sak imorgon eftersom hon varit ledsen här ikväll också och säger att hon inte vill gå till dagis imorgon...

tisdag 11 augusti 2009

17:50

Barnen låg mysigt nerbäddade i soffan och tittade på disneykanalen och väntade på att Bolibompa skulle börja. Det hann inte börja. 17:50 hade båda två slocknat i soffan! Såhär skulle det vara varje kväll!

måndag 10 augusti 2009

Första dagen på varsin avdelning avklarad!

Imorse cyklade vi iväg i god tid för att jag skulle hinna med att lämna tjejerna i lugn och ro.

Vi började med Saga och Julia följde med in för att kolla läget. Hon fick se med egna ögon att även Sagas avdelning bestod av två rum och en skjutdörr in till "Kärnan".
Saga var lite försiktig först eftersom hon inte hade sin "riktiga" fröken där och inga av barnen från hennes avdelning, men det var inga problem att lämna henne ändå. Hon känner ju igen både barnen och personalen från gården.
För Julia var det ju ungefär som vanligt med skillnaden att hon var själv. Även till hennes avdelning har det kommit lite nya barn att lära känna.

När jag hämtade dem var de båda två i Kärnan och lekte, dock inte tillsammans =)
En i personalen berättade att Julia försiktigt frågat var hon skulle leka när de gick ut och skinit upp som en sol när hon fått veta att hon också skulle vara på stora gården och leka!

Det känns iallafall bra att det gått bra första dagen, ska bli spännande att se hur kvällen blir, lugn eller kaos?

söndag 9 augusti 2009

Nästan 200 mil blev det i helgen!

Lite knäppa är vi allt som drar till Umeå bara en vecka efter att vi kommit hem från Gällivare, men är det noliamässan så är det!
Vi har tittat på allt från traktorer till hantverk typ. Allt finns på Nolia =)
Natten till idag tillbringade vi på Salusands havsbad och igårkväll badade vi i havet. Rejäla vågor var det, så man hade inga problem att doppa sig ;-)
Idag har vi såklart mest åkt bil, men vi hann med ett dopp i en riktigt varm sjö i Fagersta innan vi åkte vidare.

Barnen har varit på Astrid Lindgrens värld med sin mormor och morfar igår vilket var väldigt uppskattat! Bilder kommer när jag fått några skickade till mig.

Imorgon är det dags för förskolestart efter 6 veckors frånvaro därifrån. Tjejerna ska ju börja på varsin avdelning nu och det har vi pratat mycket om. Fram till nu har det varit helt lugnt och okej, men nu ikväll har Julia varit jätteledsen. Främst är det nog för att hon ska gå kvar på sin gamla avdelning och Saga får gå över till en ny, i hennes tycke, roligare avdelning men jag tror hon kommer sakna Saga också. Saga försöker trösta med att hon ska komma och leka med Julia "om hon inte får vara med i nån lek" och klappar på henne.
Nu har Saga somnat och jag har legat hos Julia en lång stund och vi har pratat och pratat. Om alla figurer de träffat i Astrid Lindgrens värld för att avleda henne lite, men också om hur det kommer bli på förskolan imorgon och i fortsättningen. Att hon kommer att få leka på den stora gården nu eftersom det kommer en massa nya små barn som ska vara på den lilla gården och om att hon också kommer att få vara i "Kärnan" (förskolans gemensamma lokaler mellan avdelningarna) och leka även om hon går kvar på sin gamla avdelning. I hennes värld tillhör Kärnan nämligen avdelningen Saga ska gå på och det gör det hela så mycket värre...

Nu ligger hon och pratar med Saga (som har somnat för länge sedan) och säger att Saga inte får gå på sin nya avdelning, hon måste stanna hos henne. Min lilla gumma, det är inte lätt att vara liten!

onsdag 5 augusti 2009

Om måndagen var den lugnaste...

...så kvalar nog tisdagen och onsdagen in bland de värsta kvällarna! De är helt galna när de sätter igång, jag vet inte hur vi ska komma ifrån detta...
Ikväll somnade de inte förrän Julia gick och lade sig i min säng. Då somnade Saga på en minut och Julia tog inte heller lång tid på sig. Kanske en liten hint om att det är separata sovrum de behöver...

Usch, vet inte vad mer jag ska skriva... Har massor att fixa med, både tvätt och annat småplock som inte är iordning efter hemkomsten, men orkar verkligen inte!

måndag 3 augusti 2009

Jag överlevde kvällen, wohoo!

Detta blev nog den lugnaste kvällen på jag vet inte hur länge! Jag parkerade i soffan med laptopen efter att jag sprungit några ärenden åt Julia för att hålla henne på gott humör så Saga kunde somna i lugn och ro ;-)
När hon väl fått bebisen och bebisens napp och täcke så kunde även hon somna men det tog hela Majas alfabetssånger-skivan. Nästan exakt :-)

Ikväll har jag sorterat tvätt tills jag höll på att spy och ändå har jag mer än hälften kvar! Underkläder, badlakan och sängkläder sparar jag tills imorgon kväll! 12 maskiner har jag tvättat i helgen!

Nu sitter jag i soffan och tittar på en av mina favoritfilmer, Coyote ugly!


Första jobbdagen avklarad!

Nu är semestern verkligen slut på riktigt, första arbetsdagen avklarad idag!
Jag jobbade bara 8-12.30 så det var ju inte så betungande :-) Kul att träffa jobbarkompisar och ett gäng glada barn för omväxlings skull ;-)

För glada barn har vi inte mycket av nu för tiden tyvärr. Det märks att familjen har umgåtts i fyra veckor mer eller mindre konstant kan man säga...
Kvällsstrulet de (Julia) höll på med på semestern har tyvärr fortsatt även här hemma. Det måste få en lösning, jag blir helt slut varje kväll! Julia krånglar och tjafsar och är riktigt elak mot Saga som ligger och storgråter och bara vill sova.
På måndag börjar de på förskolan igen, på varsin avdelning. Kanske blir det ändring och slut på åtminstone lite tjafs annars måste vi nog börja möblera om i huset igen alternativt slå upp en liten enkel vägg i deras nya sovrum så de får lite kvällsro!
Ikväll ska vi försöka med att jag sitter vid tv:n precis utanför deras sovrum och se om det hjälper!