söndag 31 maj 2009

Snart hemma!


För drygt 1,5 timme sedan befann vi oss på öresundsbron, nu har vi bytt buss och är på väg hemåt. Bara 4 timmar i buss kvar...

lördag 30 maj 2009

Lördag i Köpenhamn


Nu har vi gått nästan konstant sedan klockan tio imorse. Hela vägen till den lille havfrue gick vi, så nu har vi sett henne också. Nu sitter vi med lite välförtjänt kallt att dricka, tittar på folk och lyssnar på indianmusik på rådhusplatsen. Nästa stopp blir tivoli. Ja just det, vädret är fantastiskt!

fredag 29 maj 2009

Äntligen framme!


Efter lite försenad buss och en del snurrande till fots i den danska huvudstaden är vi äntligen incheckade på hotellet och äter jordgubbar och dricker lite gott. Snart ska vi gå ut i solen och få lite mat i oss. Ciao!

10 minuter kvar...


Nu är vi på väg, om en stund sitter vi på bussen till Köpenhamn!

torsdag 28 maj 2009

Ikväll har jag packat!

Imorgon går bussen mot Köpenhamn och tre barnfria dagar och vädret  verkar ju vara på vår sida!

Barnen ska hämtas av sin älskade mormor i bilen utan tak och när de vinkat av oss vid tågstationen åker de till Barnarp. De har ett fullspäckat schema som innefattar träffar med: Gamlafarmor och Gamlafarfar, Anna, Stefan och nya lillkusinen Selma samt en tur till Gamlamormor och Gamlamorfar i Skövde på Mors dag. Söndagskvällen kommer att tillbringas med farmor medans mormor och morfar ligger i varsin ände av soffan och pustar ut efter en intensiv helg. Så gissar iallafall jag på att det kommer att bli! ;-)

Föräldrarna kommer att åka bussen till Köpenhamn och checka in på First Hotel Vesterbro där vi ska bo två nätter. Gångavstånd till Ströget och Tivoli och det verkar som om det ska vara karneval i helgen också så det kan nog bli riktigt kul! 

Tillökning på jobbet!

Den fjärde maj fick vi post från England på jobbet. Det var fem söta små tistelfjärilslarver och de ska bo hos oss tills de har blivit fjärilar. Då ska vi kika på dem och mata dem med blommor, frult och sockerlösning i ett par dagar och sedan släppa ut dem i det fria.

Nu har det gått 25 dagar och såhär har deras utveckling sett ut:


De var ca 1cm när de kom. Små och söta. Det bruna i botten är deras mat.



Efter ca en vecka var de stora och håriga och hade grisat runt rejält i maten samt spunnit massa silkestrådar i hela burken.


Efter 15 dagar hade alla fem förpuppat sig...


...och det var dags att flytta till sitt nya hus.



När puppan mörknar är det bara några timmar kvar tills fjärilen kommer ut. Tittar man noga så kan man se vingarnas mönster genom puppans tunna skal!


På dag 24 kom äntligen första fjärilen ut!


Och nu på dag 25 har vi tre stycken varav en väldigt nykläckt som vi tar hand om. De får färska blommor varje dag och extra sockerlösning på en pappersbit.
Både barn och personal har tyckt att det har varit jättespännande att se den fantastiska förvandlingen som fjärilslarven genomgår!







onsdag 27 maj 2009

Imorgon får jag nog ta springskorna på...


...om jag ska hinna med de små racercyklisterna!

tisdag 26 maj 2009

Två slagna hjältinnor...

Tisdagar är tjejernas tidigaste dag då de kommer till förskolan 6.30 och måste gå upp redan strax före fem.

Idag var de på utflykt med bussen till stadsparken i jönköping. Det var två stolta tjejer som cyklade iväg till förskolan med fikaryggsäcken på ryggen och två trötta och gnälliga tjejer som  hämtades efter mellanmålet. Som tur är så hämtades de med bilen, de hade aldrig orkat cykla hem idag!

Nu har jag nyss burit upp dem sovande till sina sängar, såhär såg det ut i soffan 17.25:



måndag 25 maj 2009

Gillar blocket.se!

Häromdagen fick jag ju orbitreken såld på en dag och nu var det nästa objekt som skulle ut ur garaget:



Även cykelvagnen gick på en dag utan prut. Nu kan jag unna mig ett frisörbesök innan födelsedagsfesten! Kanske tillochmed innan vi åker till Köpenhamn om jag har tur, ska ringa runt lite imorgon och försöka få en tid!

Nu har jag varit och sett underverket!


Hon är ju helt ljuvlig såklart, svårt att hålla fingrarna ifrån henne!

Jag har blivit moster!

Jag känner mig alldeles
Stort grattis till Anna och Stefan, jag längtar efter att få se det lilla nytillskottet!


söndag 24 maj 2009

Fråga inte ens varför Smilla är bannlyst från vårt sovrum!


Det började med att Smilla inte längre fick sova i vår säng på grund av ett väldigt hårande... Nu har det gått så långt att vi måste bannlysa henne från sovrummet helt och hållet för hon snarkar nåt fruktansvärt!
Igår natt var Julia vaken och kissade och direkt när hon vaknade till frågade hon yrvaket:
-Mamma, vad är det som låter?
-Det är ingen fara lilla gumman, det är bara Smilla som snarkar fem meter bort!

Man kanske får höja ljudet lite om inte filmen är av bästa kvalitet...

lördag 23 maj 2009

En händelserik dag!

Idag har vi varit igång från morgon till sena kvällen, ingen ledig lörda´ här inte!

Vi fick iallafall börja med lite sovmorgon idag, det verkar som om våra ungar börjar lära sig att det kan vara skönt att sova lite på morgonen när man är ledig!

7.30 kom tjejerna in till oss och 7.50 fick jag pipa iväg till affären och handla frukost. Ingenting hade vi hemma :-o Jag fick lov att åka ensam mot att de små fick välja precis vilken frukost och lördagsgodis jag skulle köpa och 8.30 var jag hemma igen så vi kunde äta en mysig frukost.

Sedan satte jag igång att röja på övervåningen. Som jag skrivit innan har vi ju satt upp en vägg där och vid byggande så blir det ju lite spill. Minst sagt… Så idag satte jag igång att röja upp. Spillbitar från både takbygge på toaletten och lister till tjejernas rum samlades ihop och bars ner. Förrådet blev av med en massa skräp så nytt skräp kan lastas in ;-) Med tanke på det kommande födelsedagsfirandet kändes det som läge att ha lite framförhållning och röja upp en aning!

Sen satte vi igång att städa i resten av huset och Hasse oljade in våra ekmöbler och röjde hela vardagsrummet medan jag och tjejerna åt lunch. Han gick vidare till toaletten medan jag flyttade allt skräp vidare ut i garaget för transport till tippen framöver.

Efter det fick vi lite välbehövlig paus. Tjejerna lekte i lekstugan och vi satte oss och slappade i solen med varsitt glas vin och kände att det var lördag!

Efter tre kom Anna och Stefan och hälsade på till tjejernas förtjusning. Saga skuttade direkt till studsmattan och satte sig där och väntade på Stefan. Sedan hoppade de tills Stefan var genomsvett, men ungarna hade nog kunnat hoppa lika länge till!

Ända sedan jag var på studiebesök med skolan på en ur och skur-förskola i har jag velat poppa popcorn utomhus och idag så testade vi. Både barnen och vi vuxna tyckte det var jättekul!


All utrustning framplockad

Testkornen börjar poppa till sig

I med mera!

Popcornen börjar flyga

Det var inte lätt, men jag lyckades fånga ett i luften :-)

Saga smaskar

Nu ligger det popcorn på halva gräsmattan!

Julia vågar ta för sig ur grytan när vi stängt av primusköket.

Efter poppandet skickade vi iväg grabbarna att köpa lite mat och sen satt vi och slappade och smaskade pizza och kycklingrullar i solen på framsidan.

När gästerna åkt hem gick jag och tjejerna upp och lade oss i dubbelsängen för att läsa godnattsaga. Halvvägs i sagan hörde jag lätta snarkningar från ena sidan om mig, då orkade inte Saga mer... Julia orkade med resten av sagan, men slocknade sedan fort efter att ha gått och lagt sig i sin säng.

Robinson lyssnade jag mig igenom samtidigt som jag målade lister på övervåningen, 22.30 var jag klar! Nu har jag suttit här och skrivit och lagt in bilder medan håret torkat efter den välbehövliga duschen och nu ska jag slänga mig i säng. Gissar på att jag kommer sova innan jag landat på kudden!

Natti natti!

fredag 22 maj 2009

Mardrömmar?

Saga verkar drömma väldigt livliga drömmar. Minst sagt.

För någon vecka sedan låg hon och tjöt innan solen gick upp: -Jag vill inte haaa köttbullar! Jag tycker inte OM potatismos!
Igår morse var hon otröstlig när jag väckte henne för att alla tog hennes grejer och när jag frågade vilka som tog dem svarar hon ALLA med darr på rösten och fortsätter storgråta.
Nu inatt var det värre än på länge. Klockan tre var hon vaken och grät och jag var inne och tröstade och stoppade om. Tio minuter senare fortsätter hon gråta och skrika och jag hör ett mystiskt dunsande. När jag kommer in i rummet håller hon på och swingar dockan med full kraft i sänggaveln om och om igen medan hon skriker Neeej! Efter lite tröst somnar hon om men då är Julia vaken och klagar på att det är för ljust när nattlampan lyser utanför rummet... Efter lite dörrkompromissande somnar de äntligen om, men då är det ju bara två timmar tills vi ska gå upp...

Saga har alltid pratat i sömnen i perioder, men stackars dockan brukar få ligga still bredvid henne. Kanske det kan vara flytten till nya rummet som triggat detta?

torsdag 21 maj 2009

Glömde ju!

Jag slängde ut en annons på blocket igår också. Tänkte göra ett försök att sälja det dåliga samvetet i form av en väldigt stillastående orbitrek som står och glor på mig varje gång jag går tilloch från  sovrummet... Imorse ringde en man som var intresserad och nyss kom han och hämtade den, så det gick supersnabbt! Hoppas den får det bra hos sina nya ägare och får röra lite mer på sig där ;-)

En ledig dag...

...som känns som alla andra eftersom vi varit hemma hela veckan. Skillnaden var ju att även pappan är hemma idag. Vi har hunnit med lite trädgårdsfix och lite fix inomhus. Hasse har grävt ut runt husgrunden på baksidan så vi kan lägga singel där och hoppas på att slippa mullvadsgångarna som går där nu.
Jag har rensat lite i våra land, jag hatar verkligen kirskål! Jag rensar och rensar och de växer och växer...
Sen har jag också monterat upp rullgardiner i tjejernas rum, både kvällarna och morgnarna är ju väldigt ljusa nu om man säger så... Fast det märktes inte i morse, barnen vaknade inte förrän klockan nio! Då hade både jag och Hasse hunnit vakna och titta på klockan och reagera över att de inte vaknat ännu. Tre minuter senare vaknade båda två och var panik-kissnödiga! Tror jag det när man sover så länge :-)

Imorgon är det jobbdag och eftersom vi har det lugnt så ska barnen följa med mig en sväng på förmiddagen. Hasse jobbar bara till lunch, så han hämtar dem sedan och jag jobbar till 17.00. Sådär kul men jag ser fram emot nästa fredag istället, då jag är helledig!

Det är ju en jämn födelsedag som närmar sig, då ska vi ta en weekend i Köpenhamn utan barn. Ska bli jättemysigt att få umgås och prata helt ensamma! Hur ensamma vi nu kommer att bli, det är visst karneval i stan den helgen :-D

onsdag 20 maj 2009

Nu kommer gömda Ullaredssaker väl till pass!


För ett par veckor sedan var vi i Ullared och shoppade loss, hittade massa kul saker till barnen. Alla kläder och sånt fick de såklart direkt, men sen köpte jag varsitt paket med sykort med Disneyprinsessorna och varsin målarbok med Superdeckarna (Nalle Puh, Tiger och Ditte) som jag lade undan i ett skåp då de redan har flera målar- och pysselböcker. Tänkte att det kan vara bra att spara till en "rainy day".

Idag är en sådan dag! Inget regn visserligen, men i tjejernas sinnen är det aningen molnigt efter att ha varit hemma från förskolan i flera dagar! De går varandra minst sagt på nerverna!
Julia har hunnit med att göra två pärlplattor efter mönster och Saga har gjort en sen går de här och tjatar om glass och att de inte har något att göra... Både sykorten och målarböckerna har kommit fram under dagen med varierande resultat... Saga blev mest förbannad på snöret och nålen medan Julia satt en lång stund och sydde. Nu målar Julia i målarboken och Saga sitter i soffan och myser en stund. Det är inte lätt att vara sjuk... :-)

Fixat och donat...

...och nu är jag väl nöjd för denna gången :-)

Hemma med krassliga barn även idag. Det sura är ju att jag väckte dem klockan 6 eftersom de skulle till förskolan. Saga som var mitt i en dröm och skrek om att ingen fick flytta hennes grejer var helt förstörd och hostade och snörvlade när jag väckte henne. Julia satte även hon igång och hosta riktigt otäck krupphosta som man inte hört ett ljud av igår... Hon hostade så hon nästan kräktes, alltså är vi hemma idag också...
Nu när vi ätit lunch ska jag bädda ner dem i varsitt hörn av soffan, det gör absolut ingenting om de somnar och sover middag en stund idag!

måndag 18 maj 2009

Inne och släcker ner vid barnens skrivbord...


Och det ser ut som vanligt på Sagas skrivbord, snart har hon inte en enda tuschpenna som fungerar! Godnatt!

Då var det vab-dags igen...

Host, snor och snörvel men ingen feber tror jag...

Natten till igår hade Saga feber och klagade på ont i halsen. Hon låg bredvid mig i sängen och var mitt lilla element och jag var säker på att det inte skulle bli något konfirmationsbesök för henne och mig. På morgonen hade Julia krupphostan Allan och det verkade som om vi skulle behöva vara hemma allihopa men det släppte ganska fort. Eftersom de båda två blev pigga sedan så åkte vi på konfirmationen iallafall. Hela dagen var de jättepigga och lekte med sina kusiner och hade jättekul men när vi kom hem på kvällen klagade Saga återigen på jätteont i halsen och de hostade båda två.
Så nu är vi hemma och ligger och myser under filtarna i soffan och det är bara att hoppas att detta inte blir alltför långdraget...

söndag 17 maj 2009

Konfirmation i Vänersborg


Här sitter vi i Vänersborgs stora vackra kyrka när barnens kusin Ida konfirmeras. Det är sång och musik blandat med teater. Väldigt lättsamt men det börjar allt krypa i benen på de flesta av de yngre åhörarna...

lördag 16 maj 2009

Idag har vi flyttat!

Barnen iallafall :-D

I drygt ett år har föräldrarna och barnen sovit på varsin våning i huset, men nu är det slut på det! Det stora allrummet på övervåningen har delats av med en vägg och voilá så har barnen fått ett sovrum på övervåningen! Det har tagit tid (mest beroende på att vi har flera projekt på gång samtidigt) men nu är det nästan helt klart! Lite småfix kvar och en hel del städning men tjejerna har iallafall flyttat in i sitt nya sovrum och ska sova där för första gången inatt.

Själv ska jag smyga mig ut i bilen och åka till Anna ikväll så fort småänglarna somnat! Både hon och jag har en sambo som är totalt ointresserade av allt vad eurovision songcontest heter och det är ju inget kul att titta ensam!
Hoppas bara inte det tar för lång tid för dem att somna i nya rummet, jag måste ju hinna köpa något gott innan jag åker till Anna också!

tisdag 12 maj 2009

Heja Malena!

I dessa melodifestivaltider måste man ju vara lite patriotisk så varje dag vaknar jag till tonerna av "La Voix" när det är dags att stiga upp. Tycker det är en riktigt härlig låt och det vet ju även barnen som förtjust ropar "Mamma, nu kommer din bästa låt!" så fort vi spelar den i bilen!

Heja Malena!

Det är väl tur att inte jag är på barnens förskola på dagarna...


Jag skulle ju ha hjärtat i halsgropen hela tiden!

måndag 11 maj 2009

Vilken himla tur att jag har tvillingar!

Idag har Julia gjort sitt bästa för att leka kalas med mig samtidigt som jag gjorde mitt bästa för att laga lite mat åt oss.

Saga satt och "skrev" väldigt viktiga saker med blyertspenna på ett linjerat papper och ville inte bli störd så Julia fick hitta en annan lekkompis...

Julia *Går runt med leksakstelefonen och "ringer" till mig*
-Jag ska ha kalas idag klockan fem, kan du komma? MAMMA, jag ringer till dig!
-Mhm....
-Kan du komma på mitt kalas eller?
-Mmmm, jag ska bara laga lite mat...
-Men kalaset börjar nu!
-Men har du gjort iordning allt inför kalaset då?
-Nej, det måste jag göra! Den här måste du ha när du kommer! *Hänger en vårrusetmedalj runt min hals*
-Mmm, tack!

Nu piper hon iväg och hämtar några små burkar som hon ställer på en stol i köket http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50096905

-Här ska du lägga dina kläder när kalaset börjar!
-Okej...

-Nu börjar det!
-Okej jag kommer! *Pling-plong på dörren*
-Välkommen, lägg dina kläder här! *Jag lägger medaljen i en rosa skål*
-Men du måste låtsas att du har en jacka också! *Jag "lägger jackan" i den gröna skålen*
-Nu ska du få göra en pärlplatta med domhär små pärlorna!
-Nu är det fiskdamm! Du måste ta på dig dina skor när du fiskar!
-Okej... Men har du något fiskespö då?
-...Nej... Men din arm kan vara fiskespö!
-Okej... *Min arm fiskar för fullt in i tvättstugan där lekledaren står och fiskar upp ett par foppatofflor i storlek 27*
-Oj ett par tofflor, vilken tur jag har!
-Men dom är ju för små för dig, du måste fiska igen!
*Min arm fiskar igen och jag får upp mina egna foppatofflor*
-Wow, ett par tofflor som passar!
-Dom måste du ha på dig nu!
-Åh, tack!

-Men du Julia, nu är visst maten klar. Vi får nog leka vidare sen!

Föreställ er att jag under hela leken rör i grytan och stekpannan, hon var inte sååå nöjd med det...

Det är rätt skönt att ha två barn som (faktiskt oftast numera) leker bra med varandra!

torsdag 7 maj 2009

Detta är väl växtkraft om något!


"Här ska minsann jag växa,
några centimeter asfalt kan inte hindra mig!"

onsdag 6 maj 2009

Vad är det för idioter?

Hur tänker folk!?!?


Läste en liten notis om i metro imorse och hittade nu en mer detaljerad artikel på jnytt.
Vad är det för idioter som gör en sådan sak? Får de en kick av att vänta på en hemsk artikel i aftonbladet om stackars Pelle eller Lisa som skadat sig illa på förskolegården på måndagsförmiddagen? Vilken himla tur att föräldrar och personal uppmärksammade detta innan något barn hann skada sig!

lördag 2 maj 2009

Livet är underbart!


Behöver jag säga mer?

Linköping idag


Idag är vi i Linköping för att fira kusin Filip som ska fylla 8år. Barnen har hittat sin favoritplats i trädgården, inne hos kaninen. Julia älskar verkligen smådjur och skulle nog mer än gärna ha både katter och kaninenr hemma! För övrigt är det en helt underbar dag med strålande solsken och jag sitter här och svettas, men man får ju inte klaga!