tisdag 31 mars 2009

VAB idag...

Natten har varit rätt dålig med en Saga som hostat och snorat mest hela tiden. Hon vägrar nässpray och har inte riktigt klurat ut hur man snyter sig, så en liten förkylning kan bli väldigt jobbig för henne ;-)

Runt halv sju vaknade hon och ville komma upp till mig vilket hon såklart fick eftersom jag vet att hon annars väcker Julia som gärna sover en stund extra! Hon kröp ner bredvid mig i sängen och sen blev det ingen mer vila för mamman. Man ska inte tro att det går att sova med en morgonpigg Saga bredvid sig i sängen! Som hon pratar om allt och inget, den ungen! Klockan sju ringde jag till förskola och jobb och talade om att vi inte kommer idag och sen satte jag på Barnkanalen för att få vila öronen lite ;-)
Halv åtta bestämde vi oss för att gå ner och väcka Julia och få lite frukost i magen.

Eftersom påsken närmar sig till barnens förtjusning så fick de så gräsfrö i varsin burk. Vi har små söta kycklingar att sätta i gräset när det kommer upp. Imorgon ska vi ut och klippa lite grenar av björken också som vi kan pynta. Det gäller att hitta på lite när man är hemma :-D

Små pyttiga gräsfrön...

Julia vattnar noga

Saga också =)

lördag 28 mars 2009

Bamses honungsjakt

Ja, det var lördagsnöjet här hemma innan Bolibompa drog igång. (Medans pappan är på hockey och hejar på HV. Undrar när han dräller in ikväll med tanke på segern...)

BAMSE - Bamses Honungsjakt för hela fam KÄRNAN SPEL 70-tal!
Mamma hade varit på vinden hemma i Barnarp senast hon var här och tagit med ett riktigt nostalgispel från barndomen. Idag testade vi spelet, jag och tjejerna...

Först ska man ju slå med tärningen för att pussla ihop spelplanen. Julias ögon blev svartare i takt med Sagas sexor och hennes egna ettor och tvåor... 
När vi väl kom igång och spela så hamnade hon först på Vargen "VARGEN ÄR TRÖTT OCH MÅSTE VILA, STÅ ÖVER ETT SLAG" Underläppen börjar darra och när jag slagit börjar tårarna trilla. *Tröstepaus* När det är Sagas tur hamnar hon på Skalman (Julia snyftar fortfarande) och jag läser: SKALMAN VILL VILA, DU MÅSTE STÅ ÖVER ETT SLAG" Jag förväntar mig en sur Saga, men får ett gapskratt och hon säger till Julia: Nu får inte jag slå heller! Julia ler genom tårarna och slutar genast snyfta. Saga räddar situationen igen!
Sen spelar vi på och Saga går i mål först=jättenöjd. Julia vinner på 20 burkar=också jättenöjd, Saga kommer tvåa på 17 och jag hade 16. Rätt bra upplösning =)

Sen visar det sig att det är som de säger på förskolan att Julia är så förtjust i att spela spel. Hon och jag spelar två gånger till medan Saga är nöjd med den enda omgången och går och sätter sig i soffan och tittar på barnprogram.

Nu ska vi kolla på Wild kids, sen ska kidsen i säng och mamman titta på Robinson!

fredag 27 mars 2009

Let´s dance-final ikväll!

Både jag och barnen är superladdade och hejar allt vad vi orkar på Magnus! Vi får väl se hur länge de håller ut ikväll, det har varit lite olika under säsongen. Första avsnittet väntade de ju på Mojje som dansade näst sist, men de efterföljande avsnitten har de orkat med kanske hälften av danserna. Julia brukar hålla sig vaken lite längre än sin syster som istället är mer morgonpigg och vaknar strax efter 6 på morgonen...

Just nu sitter vi och kollar på Wipeout-reprisen på femman och barnen är förundrade över hur alla slår sig och far i vattnet =) Helt sjukt program!

Natten till måndag kommer svärföräldrarna hem från Thailand och lilla Cajsa flyttar hem till sig igen. Kommer faktiskt sakna henne, det hade jag aldrig trott! Visst, hon har inte alltid koll på var hon ska kissa och bajsa, men det har ändå gått över förväntan! Hon har börjat ta för sig lite här och ligger på vår säng och sover på dagarna när vi inte är hemma. Även på natten sover hon i vårt sovrum och inte bakom soffan som hon gjorde sist. Nyss hittade jag henne på köksbordet gnagande på en växt =)

Julia kommer garanterat att sakna henne mest, hon älskar att sitta och mysa med henne i soffan, även katten trivs med det. Man kanske skulle ha en liten kisse... Lite sällskap till Smillahunden på dagarna också! Kanske får bearbeta Hasse lite... ;-)

Ha en skön helg!

onsdag 25 mars 2009

"Minnesanteckning"

Imorse ville Julia gärna ha nagellack, men tiden till det finns ju inte direkt på morgonen innan man åker till förskolan...
-Vi får ta det i eftermiddag när vi kommer hem.
-Men då glömmer vi det!
-Du får skriva en lapp så att du inte glömmer
-Men mamma, jag kan ju inte skriva!
-Då får du väl rita en kom-ihåg-lapp då!
Så tipsade jag henne att hon kunde måla av sin hand och rita fina naglar på.

Och med mitt goda minne så försvinner ju detta ganska omgående ur min skalle...

Nu ikväll efter Bolibompa och tandborstning har barnen lagt sig i sina sängar och lyssnat på en Tumme-saga och plötsligt ropar Julia:
-Mamma, vi glömde ju måla nagellack!
-Jamen, det var väl för att du inte gjorde någon kom-ihåg-lapp!?
-Joho, det gjorde jag, den ligger på mitt skrivbord!

Och visst gjorde den det...

Det är nog bäst hon får sitt nagellack imorgon!

En bild till!


Vilket härligt jobb jag har som får vara ute i skogen en hel förmiddag!

Dripp dropp


Idag har jag fått nytt hopp om våren! Det Drippar och droppar överallt, solen skiner och fåglarna kvittrar!

tisdag 24 mars 2009

Pest eller kolera?


1. Vinterskor med hål i
2. Vårskor utan hål
Ja, vilket är värst? Det som ser dumt ut, eller det som känns dumt? Jag valde att se normal ut med vinterskor i snön men börjar ångra mig när yrsnön far in i hålet i skon...

söndag 22 mars 2009

Jaha, då har en hel helg gått igen...

Lördag

Lördagen spenderade jag och tjejerna tillsammans med deras mormor eftersom både Hasse och min pappa jobbade. Vi åkte till mamma med en bukett tulpaner och så satt vi och pratade medan tjejerna lekte som de små änglar de är när vi är där. Jag vet inte om det beror på att det finns massa leksaker där som de sällan leker med, men skönt är det! Efter lunchen som bestod av hamburgare så begav vi oss till A6 och shoppade lite. Både barnen och mamman fick nya skor vilket i mitt fall behövdes eftersom mina skor börjat gå sönder. Kasst egentligen, mer än en säsong borde de hålla! Tjejerna fick iallafall tag på de rosaste (Finns det ordet?) och glittrigaste skorna de kunde hitta, med Askungen på. Nöjda tjejer kan man säga!
Sen passade vi även på att åka till pappas jobb och fika lite. Tjejerna fick hoppa lite hoppborg också vilket var väldigt uppskattat!


Söndag

Söndagen har tillbringats här hemma mestadels. Morgon 6.30 som vanligt *gäsp* och innan klockan var 8 hade vår kära Saga tjatat minst 100ggr om när vi ska åka till dansskolan. Den börjar 15.00... 
Förra veckan var hon bra snurrig på dansskolan och körde lite sitt eget race, men idag var det mycket bättre iallafall det jag såg. Passade på att ta en snabbhandling på ica medans de dansade. Gött att kunna handla själv, det är liksom smidigare ;-)

Näe, nu snöar det igen! Jag vill ha vår nu!!!


fredag 20 mars 2009

Vilken härlig eftermiddag!

Idag hämtade jag två förväntansfulla tjejer på förskolan klockan två. Saga hade velat klä på sig och vänta på mig direkt efter lunchen, men det tyckte inte personalen var någon toppenidé ;-) De övertalade henne att gå och leka en stund till, så båda två satt och klippte och pysslade när jag kom. Vi skyndade oss hem och lät vovven kissa lite och hämtade matsäcken sen bar det av till stan.

När vi kom till badhuset formligen studsade de in för att betala och byta om. När vi duschat av oss och skulle blåsa upp armpuffarna var det upplagt för lite tjafs, men det löste Saga fint genom att göra "ole dole doff". I vanliga fall brukar den som olar oftast göra det till sin egen fördel, men efter att Julia sagt "jag hoppas inte du gör så du vinner..." så "fixade" Saga så att Julia vann och fick den första armpuffen. Hon gjorde verkligen medvetet så att Julia skulle vinna, jag är så imponerad :-D

Innan vi hoppade i så smaskade vi kalla pannkakor och drack saft, sen var det äntligen dags att bada!
I början var de ganska försiktiga, men det släppte snart och de kastade sig i vattnet och flöt omkring med sina armpuffar.
 
Och vattenrutschkanan som var jättefarlig sist vi var där, åkte de ungefär hundra gånger var idag!

Sammanfattningsvis har de varit såå duktiga och verkligen lyssnade på mig så jag kan nog våga åka dit själv med dem fler gånger!

torsdag 19 mars 2009

Badhuset imorgon!

Ja, imorgon ska det bli av. Äntligen enligt tjejerna. ;-)

Jag ska faktiskt åka själv med dem eftersom jag slutar ett och Hasse inte slutar förrän sex... Bara svänga in och hämta dem på förskolan, få i oss lite mellanmål och sen åka till Rosenlund. Det kommer nog gå jättebra eftersom de är lite badkrukor och riktigt försiktiga när det gäller badhuset. Hoppas, hoppas iallafall :-o

onsdag 18 mars 2009

Med risk för att låta tjatig...

Men det är faktiskt min blogg så här skriver jag vad jag vill och visar vilka bilder jag vill! ;-)
Här kommer (förmodligen) sista bilden på Julias öga, för nu kan det ju bara bli bättre!



Uppdatering!


Foto taget i morse, nyanlända till förskolan. Mindre svullet men mer lila kan man väl säga...

tisdag 17 mars 2009

Slagsmål?

Gissa vem hon slagits med!
Kolla in blåtiran, ögat är helt svullet...

Faktiskt ser det ännu värre ut i verkligheten, den lila tonen är ännu starkare!

Men nej, hon har inte slagits med någon om nu inte ett staket räknas som "någon" ;-) Igår när jag skulle hämta barnen på förskolan stod Julia en bit bort på gården och var så ledsen. När hon lugnat ner sig och vi varit inne och bytt kläder så visade hon mig var hon gjort sig illa:
"Jag sprang så fort här och så hann jag inte stanna och sprang in i staketet"

Under natten har det såklart blivit riktigt lila och vänsterögat är hälften så stort som höger. Det var visst några fröknar som frågat henne vad som hänt idag på förskolan ;-)

söndag 15 mars 2009

Vi har fått en gäst i huset!

Ja, i två veckor kommer vi att ha två husdjur hos oss. Man ser iofs inte så mycket av lilla Cajsa, men hon kommer fram från sitt gömställe lagom när barnen hoppat i säng =) Och fjäskar man lite för henne ligger hon gärna i knät i soffan en stund och kan till och med få för sig att spinna lite ;-)


Hon är inte lätt att få med på bild, lillkissen =)

Linda!
Nu är väl en bra tid för en liten visit! Vore kul om du och William kunde kika förbi någon dag!

fredag 13 mars 2009

Uppe med tuppen! (Eller före tuppen?)

5.40 -Min klocka ringer första gången, snoozar 10 minuter...
5.49 -Saga vaknar och ropar från sin säng

Jag går in i deras rum och tänker stoppa om henne lite. Vi ska inte gå förrän 7.20 och jag hade tänkt hinna duscha lite innan de går upp. Jag möts av två klarvakna barn och en Saga som tjoar: "Idag är det freeedag!" Och så är det ju!

Idag ska vi köpa ny glass till glasstårtan, den andra har mystiskt försvunnit under denna sjukvecka =)
Ska också se om vi får tag på engångstallrikar och muggar med prinsessor på, allt för att göra det smidigt för mig!

Ha en underbar fredag alla!

onsdag 11 mars 2009

Julia är en riktig tuffing!

Idag har hon gjort något jag aldrig trodde om henne!

Båda ungarna snöade i eftermiddags in på att de skulle åka till badhuset och det NU! De tjatade och tjatade och Saga var så arg, för de får minsann ALDRIG åka till badhuset! Hasse sa att badhuset var stängt, men de ville inte lyssna. Då sa han att vi kunde ringa till badhuset och fråga. Saga vägrade, men Julia ville ringa! :-o
Hasse slog numret (till sin mobil) och gick upp på övervåningen.
Julia satt där med luren i örat och väntade på svar, sen säger hon med liten röst: Är badhuset öppet? (Man hör i luren att Hasse säger med förställd röst: Nej, en annan dag!) Hon svarar: Okej... och ger luren till mig. Hon tittar på mig med tårar i ögonen och säger att det var stängt och jag vill bara ta henne i famnen! Vi tar fram badhusets hemsida för att se när det är öppet och bestämmer att vi ska försöka åka dit någon gång snart.

Mitt lilla hjärta, vad modig hon är!

tisdag 10 mars 2009

Lite bilder

Jag tömde kameran igår och hittade lite bilder som jag tänkt lägga upp här men som inte blivit av. Blir lite mindre fotograferande nu för tiden plus att bilderna blir liggande i kameran också. Här kommer iallafall ett gäng från grillningen vid Barnarpssjön tillsammans med mamma och pappa.


Julia on the top

Saga kämpar också på!

Mamman med sina tjejer

Nästan hela gänget samlat runt eldstaden

Mormor visar hur grillningen ska gå till

Äntligen korvdags!


söndag 8 mars 2009

Morgonrapport

Natten blev hyfsat lugn, men Julia hade ett litet återfall inatt klockan 3 så jag fick ta mina sängkläder och lägga mig på madrassen i lekrummet. Som tur var så blev det inget mer där. Saga däremot var ledsen runt 5-tiden och ville ligga hos mig. Väl där var hon lite orolig. Drack vatten som kom upp efter en liten stund... Men sen kunde hon somna om och vi sov till 7.30.

Nu måste vi sätta lite fart på övervåningen, så vi kan flytta upp dem dit! Fast det avancerar lite iallafall, dörren är inköpt av Hasse och Julia och ska förhoppningsvis kunna monteras dit idag. Sen är det bara lister och lite målning kvar!

lördag 7 mars 2009

Nu verkar det värsta vara över!

Som vanligt är det Julia som råkat värst ut med denna magsjuka. Hon har kräkts tills hon inte haft mer att kräkas upp, och gav jag henne en tesked vatten kom allt plus lite till upp igen inom 5 minuter... Men jag har varit envis med små teskedar med vatten och till sist fick hon behålla dem! Saga har ulkat lite, men eftersom hon varken ätit eller druckit så har hon inte fått upp något.

Nu sitter de båda två och äter glass. Senaste timmarna har de småknaprat på rån och rostmackor och druckit ProViva med jordgubbssmak och nu toppas det alltså med lite glass.
Skulle inte förvåna mig om allt kommer upp inatt, men det hoppas vi slippa! :-o

För mamman blir det grillad kyckling och Coca cola zero till Melodifestivalen när barnen stoppats i säng efter Wild Kids!

Vi som skulle ha barnkalas idag...

Bättre sent än aldrig skulle barnen äntligen få ha sitt fyraårskalas, men inatt så satte Julia igång och kräkas! Helt oväntat! Alltså har jag sprungit ut och in till henne inatt och torkat och bytt lakan och nu måste jag väl sätta mig och ringa runt till alla deras gäster... Även Saga verkar ha fått en släng av det, men hon spydde inte förrän i morse, så hon hade inte mycket att få upp.

Inatt när Jag var inne hos Julia så vaknade även Saga och märkte att Julia var dålig. Då sa jag att "nu kan vi ju inte ha kalas imorgon." Ångrade mig i samma sekund och väntade mig en rejäl protest från Saga, men hon sade bara "då får vi ha det nästa lördag istället!" Kloka unge, hon vet när det inte är läge att skrika. (Ibland!)
Julia däremot blev jätteledsen imorse när jag sa att det inte blir nåt kalas. Men när vi pratade om att det ju inte är nåt kul att äta glasstårta och godis när man kräks så förstod hon det och höll med.

Nu åkte pappan iväg till jobbet och vi ställer in oss på en dag i tv-soffan och hoppas på att tjejerna får behålla lite mat framåt eftermiddagen/kvällen!

fredag 6 mars 2009

Jag blir ju rädd för mig själv!

Jag har så fruktansvärt dåligt minne, fattar inte vad som händer...

Är jag på jobbet så går det till ungefär såhär:

-Jag går till kontoret för att hämta ett papper.
-Jag går förbi förrådet och kommer på att jag ju behövde en ny tejprulle också.
-Jag hämtar tejprullen och går tillbaka till avdelningen.
-Jag vänder när jag kommer in på avdelningen för att gå till kontoret och hämta pappret jag behövde från början... SUCK!

Idag när jag och barnen kom hem från förskola och handling gick det såhär:

-Hemma, låser upp dörren, släpper in kissnödiga barn
-Släpper ut kissnödig hund i trådgården
-Lastar ur kassar ur vagnen
-In med vagnen i garaget
-In, låser dörren och packar ur kassen
-Sitter i soffan med barnen

5-6 minuter senare...

-HUNDEN!
-Låser upp dörren, öppnar och släpper in vovve som promenerar runt utanför och undrar varför hon inte får komma in.

Och detta är inte första gången jag glömt hundstackaren, jag blir ju rädd för mig själv!

onsdag 4 mars 2009

Ännu en dag avklarad!

Båda kollegorna ringde i dag och meddelade att de inte kommer imorgon heller... Igår jobbade jag över 1,5 timme på eftermiddagen och imorgon blir det en timme på morgonen eftersom jag ju inte kan lämna en helt ny vikarie ensam med 9 barn till frukost. Eller...? ;-) Nejdå, jag kommer vara där 7.30. Men jag kommer inte jobba över imorgon eftermiddag, de kommer ju iallafall vara två när jag går hem 13.15 och J har ju faktiskt varit hos oss hela veckan. Jag får väl spänna ögonen i alla barnen innan jag går så de sköter sig! :-D Sen finns det ju faktiskt fler folk i huset om något skulle krisa, så det kommer säkert gå bra! Återstår att se om jag kommer få sluta ett på fredag eller jobba över mer...

Nu ska jag gå ut en snabbis med Smillan, sen får jag nog skutta i säng om jag ska orka med morgondagen!

Ännu är jag på benen!

Kände mig ganska risig i magen igår, men det var nog mest psykiskt. Mår alltid tokilla när jag vet att folk omkring mig har magsjuka, det räcker ju med att höra ordet så är man sjuk! ;-)

Men än så länge är jag på benen iallafall!

tisdag 3 mars 2009

Vilken dag...

Igår var en av mina två kollegor, T dunderförkyld och meddelade att hon skulle vara hemma måndag och tisdag. Jag och min andra kollega, A jobbade på tillsammans med en vikarie, J. Som tur är så är J en väldigt bra vikarie som fungerar kanon med barnen eftersom min telefon ringer på väg till tåget. Det är A som fått magsjuka inatt och alltså inte heller kommer till jobbet på minst två dagar!
Dagen har ändå gått bra tack vare kollegor på de andra avdelningarna som hjälpt till att lösa av så vi kunnat få rast och lite hjälp över lunchen, vi hade ändå 15 barn!
Även imorgon kommer det vara jag och J eftersom varken T eller A är på benen ännu, men det går säkert bra det med :-)

Bara inte jag blir sjuk också...

måndag 2 mars 2009

Ont i munnen...

Tyck lite synd om mig, jag har så ont i munnen!
Var hos tandläkaren och lagade ett hål idag och eftersom det var mellan två tänder (där hamnar alla mina hål) så hade de nån manick för att bända isär tänderna med. Alla mina tänder på överkäkens vänstersida är helt rubbade och ömma, så jag kan knappt äta!

Kanske får bli en panodil så man får sova...