lördag 31 januari 2009

Här kommer en liten uppdatering av dagen!

Nu har det hänt saker här!

-Barnen har tagit ett långbad och är numera rena och fräscha igen!
-Tvättmaskinen går varm.
-Saga har haft ett utbrott som hette duga och får stanna hemma från affären
-Jag och Julia har varit och handlat mjölk, yoghurt, tvättmedel och lördagsgodis
-Barnen har smaskat i sig det mesta av godiset
-Julia klipper nu och tejpar vid sitt skrivbord i lekrummet
-Saga lyssnar på Mojje i deras sovrum

Det blir inte alltid som man tänkt sig...



Planen:
Planen igår kväll var att låta barnen vara uppe och titta på Let´s dance med oss för de tycker det är så mysigt. De sitter uppkrupna i soffan och tittar på alla vackra klänningar. Kitty brukar vara favoriten!


Resultatet:
Saga däckade i soffan strax efter åtta och hann bara se en eller två danser. Julia däremot lyckades hålla sig vaken och knaprade till och med lite tacos med oss. Efter att alla hade dansat borstade hon tänderna för andra gången och hoppade i säng. Somnade ganska omgående.

Natten och morgonen:
Natten och morgonen blev väl sådär... Trots att jag tagit upp Saga för att kissa när jag gick och lade mig hade hon kissat i sängen vid 2-tiden när Julia ropade att hon behövde kissa. Av med övre lakanet (bäddat för olyckor) och hämta nytt täcke (finns reserver här) sen i säng igen.
Klockan 6.45 ropar Julia att hon har kissat ner sig och det är bara att gå ner och hjälpa henne. Även Saga har lyckats en andra gång och nu är täckena slut så de får varsin fleecefilt i sängen. Tyvärr så är de ju pigga som små lärkor vid denna tiden (tvärtom mot deras stackars mamma som verkligen hoppats på att få sova för en gångs skull) och babblar och pratar. Den vanliga frågan är ju: "Är det morgon nu"? Jag svarar att det är INTE morgon ännu utan vi ska sova en stund till! Ligger sedan en lång stund och lyssnar på deras babblande i babyvakten. Hasse som skulle jobba en stund idag går upp med dem så jag får ligga en liten stund till, men det är ju kört att somna om så det är bara att gå upp!

Idag alltså:
-Sur, trött mamma
-Pigga barn som tjatar om lördagsgodis
-Två ton tvätt
-Tvättmedel som räcker till max 2 maskiner
-Tur till affären med lördagsgodistjatande barn

Full pott, eller?

torsdag 29 januari 2009

När fick jag så stora barn?

Idag när vi gick till förskolan så gick vi och pratade om lite allt möjligt. Det var rätt tidigt på morgonen men vi var alla tre ganska pigga och barnen är ju alltid pratglada =)
Jag har blivit inbjuden av en kompis på oriflame-öppet hus på söndag och frågar barnen om de vill åka till Hanna och Bella på söndag efter dansen vilket de såklart gärna ville.

"Efter dansen"? När blev mina bebisar så stora så att det finns ett "efter dansen"? Nog för att jag vet att tiden går, men ska det gå såhär fort? Fyra år har de hunnit bli och går på dansskola på söndagar! Och på tal om födelsedagar så har jag nu skrivit inbjudningskort till deras kalas som ska postas i eftermiddag. Bättre sent än aldrig är vår familjs motto! ;-)

lördag 24 januari 2009

Hahaha, inte bara jag som är senil på nätterna!

Jag har ju glömt att skriva detta roliga som hände för ett par kvällar sedan!

Jag lade mig tidigt eftersom jag var dunderförkyld och hade huvudvärk. Bad Hasse att ta upp Saga och kissa henne innan han kom upp och lade sig.
Efter att han gjort det hörde jag att Julia var ledsen och att han var inne och pratade med henne. Följande utspelar sig:

Julia gråter.
Hasse: -Vad är det, varför är du ledsen? (Han fattar inte att hon är kissnödig, det brukar vara ganska akut när hon gråter så)
När han fattar att hon behöver kissa bär han henne till toaletten och drar ner pyjamasbyxorna och sätter ner henne. Sen hör jag bara: -Ojdå, du hade visst trosor också...

2-1 till mig, men han ska nog hinna med att göra det nån mer gång! =)

torsdag 22 januari 2009

Nostalgi!


Ren nostalgi,visste inte att den "tuben" fanns kvar längre!

onsdag 21 januari 2009

Kommer jag vakna i Hjo?


Gissa hur lätt det är att hålla sig vaken i en buss på väg hem från en lång jobbdag när det är nästan helt nedsläckt?! Fotot visar enda ljuskällan! Kommer jag inte hem ikväll så kan du hämta mig i Hjo, älskling!

onsdag 14 januari 2009

Julia har ont i benen

Igår när vi satt och åt kvällsmat utbrast Julia:

-Mamma, jag har så ont i mina ben!
-Har du slagit dig?
-Nej, men vi har ju sjungit så mycket!
- ????? Inte får man väl ont i benen av att sjunga?
-Men vi sprang ju så långt också!

De hade julgransplundring igår och dansade långdans igenom hela förskolan.
"Vi sprang i köket, mamma!" berättade Saga.

Så nu vet ni det, man kan visst få ont i benen av att sjunga :-D

lördag 10 januari 2009

Jag har gjort det igen!

Kvällskissat barn på toaletten utan att ta av trosorna alltså...

För snart ett år sedan när Julia slutade med blöja på natten så tog jag alltid upp henne på toaletten så att hon kunde kissa runt 23-tiden innan jag lade mig så att hon skulle klara hela natten.
Ibland sov hon i nattlinne utan trosor och ibland med. En kväll vaknade hon själv och det var lite bråttom, så jag bar henne snabbt till toaletten och satte henne på toalettstolen.
Det var bara det att denna kvällen hade hon valt att ha på sig trosor... Hon, halvvaken och lite förvånad över att det blev blött, och jag lite generad över missen :-)

Och ikväll har jag alltså gjort det igen! Fast med Saga denna gången. De senaste kvällarna har hon sovit i pyjamas utan trosor under. Men inte ikväll minsann! Undrar om hon kommer ihåg detta imorgon...

Jag kanske borde sova nu? :-)

fredag 9 januari 2009

Nu är barnen anmälda till dansskola!

Efter misslyckade försök att anmäla barnen till både simskola och gymnastik (fulla grupper) så har vi haft lite besvikna döttrar här hemma. Saga har pratat mycket om simskola och blivit jätteledsen när jag försökt förklara att det inte fanns plats för henne och Julia. Igår pratade jag med syrran på msn och hon nämnde att det finns något som heter Funky kidz  på Atlantis Spa och eftersom det även finns här i Habo så skyndade jag mig att ringa dit i morse och det fanns platser kvar! Om två veckor börjar det. Undrar om de kan ge sig till tåls så länge, Saga vill helst åka dit idag... :-)

torsdag 8 januari 2009

Jaha, en dag på jobbet blev det...

Igårkväll var Julia slöare än vanligt vid bolibompa och höll på att somna. Jag fick iallafall upp henne på toaletten så hon kunde kissa och borsta tänderna. När hon satt på toaletten satt hon och huttrade och skakade och kändes lite varm, så jag började misstänka att något var på gång.

Ganska exakt 23.00 vaknade hon till och var ledsen så jag gick ner till henne. Hon brukar inte gråta när hon är kissenödig, men eftersom hon var ledsen så bar jag henne till toaletten så hon kunde kissa. När hon var färdig fick hon riktig panik! Grät och skrek och verkade hysteriskt rädd. Jag tog med henne till soffan och hon klamrade sig fast vid mig men i ögonen var det vild panik när jag tittade på henne! Hasse undrade såklart vad som stod på och kom nerför trappen, då blev hon ännu räddare.
Efter en stund lugnade hon ner sig och vaknade till helt och hållet och satt i Hasses knä medan jag gick och hämtade alvedon. Jag tempade henne inte, men hon var kokhet! Antagligen hade hon någon förvirrad feberdröm som blev helt galen när jag kom och tog henne till toaletten!
Idag är hon lite seg och vilar helst i soffan, men har iallafall ätit lite. Vi får väl se om vi är hemma imorgon också, men skulle nästan tro det...

måndag 5 januari 2009

Första dagen på jobbet sedan den 17 december!

Japp, idag började jag jobba efter den långa ledigheten och vilken dag det blev... Mycket påfrestande. INTE!
Jag kom dit 9.30 och möttes av två jobbarkompisar och inte ett enda barn! Senare kom ytterligare en kollega, men inte ett enda barn på hela dagen!

Jag har därför suttit vid datorn och jobbat ikapp mig med ett gäng dokumentationer och lite annat pyssel så jag fick dagen att gå iallafall! :-)

Imorgon har vi ytterligare en dag ledigt, sen drar det igång på riktigt med 18 barn på onsdag!

Och barnen som har saknat sin förskola efter tre veckors ledighet är överlyckliga för att det snart är dags att gå till dagis igen!

lördag 3 januari 2009

Barnens helg på morfars jobb!


Vi får väl börja med en bild på prinsessorna i klänningarna från Gamlafarmor och Gamlafarfar!

Idag var stora idolen Mojje på morfars jobb Holmgrens bil och det kunde vi ju bara inte missa! Så klockan 11 hade vi först födelsedagskalas som planerat och sedan rejsade vi till stan för att lyssna på Mojje. Innan han började spela hann de bli målade i ansiktet och hoppa hoppborg.


Nymålade i fina klänningar som de fick i present av faster Helene!


Kommer han inte snart?


Äntligen!


Han är en riktig spjuver den där Mojje! När jag sade åt Saga att inte peta i näsan på kortet så...



torsdag 1 januari 2009

4 år idag!

Dagen började lägligt med en liten sovmorgon till 8.30. Då hörde vi att barnen höll på att vakna till där nere och fick bråttom ner i köket och hämta paketen innan de skuttat ur sina sängar :-)
De blev faktiskt ganska överraskade när vi kom in och sjöng med våra vackra morgonröster ;-)
Saga "tagen på sängen"

Prinsessålder? Korten var iallafall poppis!

Saga tar itu med det största paketet

Julia med alla presenter
En pysselbok med Disneyprinsessorna
*Hjärnsläpp* kommer-inte-på-vad-det-heter med dinosaurier/djur

Farmor och farfar kom förbi med presenter också. Collegetröjor med Barbie, köpta i London och selar så de kan bära med sig bebisarna överallt. Mycket uppskattat!

Eftersom det riktiga kalaset är på lördag så nöjde vi oss med prinsessmuffins med rosa glasyr och riven choklad ovanpå. Det fick plats 4 ljus på varje :-)

Saga med födelsedagsmuffins

Och Julia med födelsedagsmuffins!