måndag 30 juni 2008

Andningspaus!


Ja, en liten paus i bråken behöver man ibland och då fungerar det oftast utmärkt att erbjuda en liten cykeltur ner till lekplatsen. Nu har vi köpt sånadär handtag till cyklarna så man inte behöver vara livrädd när de ska ner för backarna! Som vanligt i sådana situationer är Julia den försiktiga medan Saga visar upp värsta stoppsladdarna! Det är konstigt vad sams de kan vara när man kommer utanför hemmets väggar, de bara leker och leker och jag kan sitta i solen (ja, faktiskt!) och blogga i lugn och ro! /M

lördag 28 juni 2008

Barnen är återbördade hem!

Ja, nu var det ju redan igår de kom hem men man kan ju inte skriva här varje dag ;-)
De hade bokstavligen varit uppe med tuppen, eller snarare före tuppen, klockan fem och sedan legat och babblat med varandra så då blev det inte mer sovet! På eftermiddagen kom mormor med dem till Huskvarna där jag jobbar och sedan åkte vi bussar och tåg för att komma hem typ två timmar senare... Sådär kul att åka kommunalt med två 3,5-åringar!

Och nu har jag ju faktiskt äntligen semester! Känns riktigt skönt, men det känns inte helt "på riktigt" ännu. Blir nog bättre på måndag när man slipper gå upp tidigt. Eller slipper och slipper, barnen är väl morgonpigga som vanligt...!

Sen måste jag nog gnälla lite på de små juvelerna, de är mitt inne i någon "jag först, JAG FÖRST, JAG FÖRST"-period som är skitjobbig rent ut sagt! Ett tag var de underbara här och lekte och lekte med varandra. Det gör de väl i viss mån fortfarande, men man kan inte göra något här hemma nu utan att båda skriker i kör: Jaaaaaag fööööörst!!! och så bryter slagsmål ut efter två sekunder. Snälla, säg att det går över snart! Tyvärr vet jag nog att det kan dröja ett tag...

Nu ska jag lägga mig på soffan och försjunka i taco-koma, åt alldeles för mycket av det goda...

/M

fredag 27 juni 2008

God morgon!

Ja, jag kunde sova hela natten utan barnen och jag har sovit sååå gott! Enligt säkra källor har de haft en underbar dag igår med mormor och morfar med massa lek och bus, och somnade snällt efter sju. Nu återstår bara morgonens rapport, vågar man ringa dom redan eller har de kanske gett sin mormor och morfar lite sovmorgon?

/M

torsdag 26 juni 2008

Barnen avlämnade!

Ja, nu har jag lämnat över barnen till sin mormor för deras allra första övernattning där. De var så upprymda och glada och har tjatat om detta i flera flera veckor och idag var det äntligen dags! Efter hundra och hundra pussar och kramar hoppade de på bussen med mormor för färden mot Barnarp och jag stod ensam kvar och vinkade av dem. Det kändes allt lite konstigt att veta att de inte kommer hem ikväll, men de kommer ha så kul hos mormor och morfar och det är ju huvudsaken! Och så blir det extra kul att ses imorgon igen!

Nu ska jag nog gå och jobba lite...
/M

tisdag 24 juni 2008

Frisören idag!

Idag var det dags att klippa bort en massa slitet hår och göra lite sommarblonda slingor! Man är ju alltid lika snygg med slinghätta på, så jag får väl bjuda på en sådan bild också förutom bilden på det färdiga resultatet. Jag orkar inte leta reda på en förebild, men ni som känner mig vet ju hur jag såg ut :-)


Okej, vilken bild är snyggast? ;-)

För övrigt är det barnens sista dag på förskolan imorgon innan de får semester. Jag ska jobba två dagar till efter det, torsdag till fredag ska de vara hos sin mormor och morfar. Som de ser fram emot detta! Jag och deras pappa har planer på att äta lite och gå på bio på kvällen när vi är barnfria för en gångs skull :-) Ska bli mysigt! Frågan är om man kan sova hela natten i ett tyst hus ;-)

/M

måndag 23 juni 2008

På begäran

På begäran av min kära syster lägger jag in mitt morsdagshalsband för mina bloggläsare att tolka vad det föreställer. Jag vet vad det föreställer, men systern min har en annan åsikt! ;-)
Så, vad tycker DU det föreställer?

/M

söndag 22 juni 2008

Examensfirande i efterskott

Idag var vi hos Hasses föräldrar och åt lite mat och jag blev lite mer uppvaktad efter min examen. Jag fick ett jättesnyggt halsband med matchande örhängen av Hasses föräldrar och ena syster och ett superfint egendesignat halsband av hans andra syster.
Barnen lekte och lekte med sina kusiner så de ville inte ens gå hem och titta på Bolibompa. Heliga Bolibompa, kors i taket!


Halsband


Örhänge

Halsband nummer 2


Söta buketten

Tyvärr så blev ju inte de första bilderna särskilt bra, men det syns iallafall hur smyckena ser ut!

Nu ska jag äta varma mackor! Ha en skön kväll!

/M

Ute och går!


Hasse måste träna inför fjällvandringen i sommar och släpar med mig ut på femman. Jag hade tur som slapp undan milspåret! /M

lördag 21 juni 2008

Blogga från mobilen!

Wow, nu kan jag blogga från mobilen också! Perfekt när man är på språng i sommar!


Midsommarafton

Jag tänkte jag skulle testa hur det fungerar att lägga in lite bilder också och då passar det ju bra att berätta lite om vårt midsommarfirande samtidigt.
Vi hade planer på att åka upp till IKHP-stugans firande, men råkade komma dit lite för tidigt... Jag var helt säker på att vi varit där på förmiddagen tidigare år men det började först 14.00, så vi fick ändra lite på planerna. Vi åkte till Stadsparken istället. Där matade vi fåren, getterna och en lama. Barnen var lite lagom försiktiga, men matade sedan glatt bara inte djuren var för ivriga. När vi inte hittade mer att mata med tog vi plats vid ett bord och åt vår medhavda lunch, pannkakor och festis. Smaskens! När vi ätit klart gick vi till lekplatsen och lekte en stund. Där är ju så stort, så barnen bara sprang runt och visste inte var de skulle leka! Lite glass fick vi i oss på fiket också innan vi åkte till ica maxi och handlade allt vi behövde för kvällens grillning.

Fikande tjejer

Mata djurenGrillat är gott!


Kvällen blev lugn med god mat, öl, vin och vi blev lagom luddiga ;-) Fotbollen tog upp större delen av kvällen, men det var rätt skönt att bara slappa i soffan, för jag var bra seg!

Trots att barnen kom i säng 21.30, ungefär två timmar senare än vanligt vaknade de klockan 7, så ingen sovmorgon här inte! Tur man är hyfsat morgonpigg!

/M

Allra första inlägget!

Okej, efter att ha hittat en massa bloggar som är spännande och intressanta att följa så har jag nu tagit chansen att skapa en egen!
Mest av allt kommer den väl att handla om vårt vardagsliv här hemma med upp- och nergångar, vi får väl se hur flitig skrivare jag blir...
Nu ska jag publicera detta första inlägg och sedan försöka lära mig lite hur detta fungerar!

/M